Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У јануару у Требињу није било нарушавања јавног реда и мира

| Требиње | Четвртак, 16. фебруар 2017.

Центар јавне безбједности Требиње је данас, 16. фебруара одржао конференцију за медије на којој су представљени резултати рада Центра за мјесец јануар 2016. године.

Начелник Центра, Жарко Лакета је стање безбједности у мјесецу јануару оцијенио као добро, истакао је да је број кривичних дјела на истом нивоу као и прошле године, да је број нарушавања јавног реда и мира значајно смањен и да је број саобраћајних незгода у незнатном расту, али да нису евидентиране незгоде са смртно страдалим лицима, за разлику од јануара 2016. године када је евидентирана једна таква незгода. Оно на што је начелник још ставио акценат јесте сарадња која се одвија између Центра и градске администарације, удружења грађана, мјесних заједница и заједница етажних власника, а која је на завидном нивоу.

Начелник Сектора полиције, Синиша Лакета је кроз излагање истакао да је број нарушавања јавног реда и мира смањен за око 46% и да у Граду Требињу у мјесецу јануару није евидентирано нити једно нарушавање. Он је у закључио да су празници са безбједносног аспекта јако добро прошли.

Начелник Сектора криминлаистичке полиције, Бојан Дабић је изразио задовољство са ниским бројем евидентираних кривичних дјела (24), али и са чињеницом да од шест кривичних дјела која су пријављена по непознатом починиоцу четири су расвијетљена. Коефицијент укупне расвијетљености кривичних дјела општег криминалитета износи 89,47% док коефицијент расвијетљености по нн-у износи 66,67%.