Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Држављани Републике Србије лишени слободе због кривичних дјела против имовине

| Бијељина | Четвртак, 16. фебруар 2017.

Предузимајући мјере и радње из своје надлежности, полицијски службеници Полицијске станице Бијељина 2, дошли су до оперативних сазнања да су извршиоци дјела против имовине лица која су држављани Републике Србије.

Од стране полицијских службеника Центра слободе су лишени С.М. и М.П. обојица из Ваљева, Република Србија.

Наиме, навдена лица су на подручју Бијељине извршили више дјела „Крађа“ и „Превара“ на штету физичких и правних лица.

Дјела су вршили на начин што би долазили до неког од тржних центара у Бијељини, те  су чекали у свом путничком аутомобилу да дође неко од купаца. Након што би неко од купаца дошао са својим аутомобилом, они би највјероватније користили ометаче, односно уређаје који онемогућају да се возило закључа. Након што би се власник возила удаљио од истог, они би улазили у возило и из истог отуђивали вриједније ствари.

Такође, ова група је починила и дјела на штету спортских кладионица, на начин што су приликом уплате тикета и размјене новца раднице доводили у заблуду.

Наведена лица ће данас уз извјештај о постојању основа сумње да су починили кривична дјела „Крађа“ и „Превара“ бити предата у надлежност и на даље поступање Окружном тужилаштву у Бијељини.

Овом приликом аплелујемо нашим суграђанима, да приликом паркирања својих аутомобила и активирања аларма за закључавање провјере притиском на браву возила да ли је исто закључано.