Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишени слободе због кривичних дјела „Разбојништва“

| Источно Сарајево | Петак, 17. фебруар 2017.

Полицијски службеници Полицијске станице Источно Ново Сарајево лишили су слободе Е.Р., С.Р. и А.М., сви настањени на подручју Кантона Сарајево, због постојања основа сумње да су у протеклом периоду на подручју Источног Сарајева извршили два кривична дјела „Разбојништва“ и једно кривично дјело „Разбојништво“ у покушају.

Осумњичени  Е.Р. и  С.Р. се терете да су у јануару  2017. године, заједно са А.К. који их је довезао на подручје Источног Сарајева, извршили кд „Разбојништво“ у спортској кладионици „Премиер“, када су уз пријетњу употребе ватреног оружја од раднице отуђили извјесну количину новца. Током криминалистичке обраде Е.Р. је признао да је и у фебруару текуће године заједно са С.Р. починио исто кривично дјело у спортској кладионици „Астра“, након чега су се са изнајмљеним моторним возилом „GolfA6“ удаљили у правцу Кантона Сарајево. 

Истрагом је такође утврђено да је Е.Р. 12. фебруара текуће године заједно са А.М. покушао извршити кд „Разбојништво“ над радницом спортске кладионице „Астра“ лоциране на подручју општине Источна Илиџа. Према изјави раднице као и једног ,грађанина који је уочио и препознао сумњива лица, поменута А.М. је обилазила и улазила у спортске кладионице, док је једно мушко лице чекало испред улазних врата.

Оперативним радом на терену полицијски службеници су дошли до сазнања да су у извршењу кривичних дјела извршиоци користили путничко моторно возило „GolfA6“ које је у претходном периоду уочено од стране полицијских службеника на подручју општине Источна Илиџа, а за које је накнадним провјерама утврђено да је у септембру прошле године уговором изнајмљено лицу К.К. У сарадњи са МУП-ом Кантона Сарајево предметно возило је привремено одузето и депоновано на паркинг простор полицијске станице. Уз сагласност дежурног тужиоца и одобрење Окружног суда Источно Сарајева, извршен је претрес наведеног возила, те је том приликом у унутрашњости пронађена гардероба за коју постоји основ сумње да је Е.Р. користио приликом извршења кривичног дјела.

У току је криминалистичка обрада над С.Р. и А.М., након чега ће Окружном тужилаштву Источно Сарајево бити поднесен одговарајући извјештај Центар јавне безбједности Источно Сарајево позива грађане да уколико имају одређена сазнања и корисне информације о извршиоцима било којих кривичних дјела, одмах обавијесте најближу полицијску станицу на бесплатан и анониман број 122, те на тај начин помогну и допринесу бржем расвјетљавању кривичних дјела као и процесуирању извршилаца.