Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Пуцао из гасног пиштоља и ранио комшију

| Приједор | Петак, 17. фебруар 2017.

Полицијски службеници Полицијске станице Приједор 2, дана 15.02.2017. године извршили су криминалистичку обраду лица Б.К. из Приједора, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Изазивање опште опасности“.

Током криминалистичке обраде утврђено је да је осумњичени истог дана у вечерњим часовима отишао у породичну кућу комшије М.С., у којег је испалио три хица из гасног пиштоља, нанијевши му при том повреду у виду опекотине у предјелу лица. Због задобијених повреда оштећено лице обратило се у просторије Хитне помоћи Дома здравља Приједор, гдје је констатовано да је исти задобио лаке тјелесне повреде. Од осумњиченог је извршено одузимање гасног пиштоља, а алкотестирањем утврђено је присуство алкохола у организму.

Дана 16.02.2017. године, уз сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бања Лука и по наредби судије за претходни поступак Основног суда у Приједору, извршен је претрес стамбеног објекта који користи осумњичени Б.К. Приликом претреса пронађена је и одузета пушка М-48 калибра 7,9мм и 66 комада муниције различитог калибра, чиме је утврђено да је осумњичени починио и кривично дјело „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.

Након комплетирања предмета против лица Б.К. Окружном јавном тужилаштву Бања Лука, Подручна канцеларија Приједор, слиједи подношење извјештаја за почињена кривична дјела „Изазивање опште опасности“ и „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.