Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Осумњичени управљајући возилом покушао изгурати са коловоза возача Голфа у Приједору

| Приједор | Петак, 17. фебруар 2017.

Полицијској станици Приједор 1, дана 14.02.2017. године обратило се лице С.Д. из Приједора, запослен као полицијски службеник Министарства унутрашњих послова Републике Српске, те пријавио да му је истог дана око 23,00 часова, док је био ван дужности и док се својим возилом марке „Golf“ кретао локалним путем Приједор - Љубија, из супротног смјера наишло друго возило марке „Opel Cadet“ у којем се налазило више, њему непознатих лица, ком приликом је возач Опела прешао на десну коловозну траку угрозивши кретање лица С.Д., који је био принуђен да заустави своје возило. Возач Опела се такође зауставио, изашао из возила те више пута ударио шаком у возило оштећеног. Због личне безбједности пријавитељ је окренуо возило и запутио се у правцу Приједора, а за њим се упутио и возач Опела. Током кретања, возач Опел кадета више пута је ударио у возило оштећеног, покушавајући да га изгура са коловоза, ком приликом су на возилима настала видна оштећења.

Доласком оба возила у улицу Српских Великана у Приједору, полицијски службеници извршили су заустављање возила „Opel Cadet“ и возача М.Р. лишили слободе. Због постојања основа сумње да је починио кривична дјела „Изазивање опште опасности“, „Угрожавање сигурности“ и „Оштећење туђе ствари“, над осумњиченим М.Р. извршена је криминалистичка обрада. Током криминалистичке обраде утврђено је да су са осумњиченим у возилу била још четири лица од којих је један малољетник. Алкотестирањем возача утврђено је присуство алкохола у организму.

О свему је обавјешен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, којем ће, након комплетирања предмета, бити достављен извјештај против лица М.Р. због почињених кривичних дјела „Изазивање опште опасности“, „Угрожавање сигурности“ и „Оштећење туђе ствари“.