Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У акцији МУП-а РС ухапшен полицијски службеник због злоупотребе службеног положаја

| Бања Лука | Понедељак, 27. фебруар 2017.

Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са Центром јавне безбједности Зворник су 24.02.2017. године лишили слободе лице Н.С. из Зворника због постојања основа сумње да је као полицијски службеник ЦЈБ Зворник починио кривична дјела „Злоупотреба службеног положаја или овлаштења“ и „Фалсификовање или уништавање службене исправе“.

Против овог лица је поднешен извјештај Окружном тужилаштву Бијељина о откривању наведених кривичних дјела, а Основни суд у Зворнику му је одредио мјеру једномјесечног притвора.

У оквиру истраге Управе криминалистичке полиције МУП-а РС и ЦЈБ Зворник, утврђено је да је Н.С. злоупотребио службени положај на начин да је од више безбједносно интересантних лица узимао новац, а за узврат у Регистру новчаних казни и прекршајним евиденцијама које користи МУП РС извршио фалсификовање одређених чињеница којима је омогућио да лица за које је вршио те исправке, буду избрисана из евиденција као дужници Буџета РС, за претходно неплаћене прекршајне налоге.

Против полицијског службеника С.Н. покренут је дисциплински поступак и донесено је рјешење о суспензији.