Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Расвјетљено кривично дјело „Превара“

| Добој | Уторак, 28. фебруар 2017.

Полицијска станица Теслић, 27.02.2017. године Окружном јавном тужилаштву Добој поднијела је извјештај о почињеном кривичном дјелу против Д.Ђ. са подручја општине Теслић, због основа сумње да је починила кривично дјело „Превара“.

Пријављена је користећи лажни профил путем интернет странице за оглашавање продаје договорила замјену свог мобилног телефона са оштећеним лицем за кожну торбу и кожну јакну. Оштећени је испоштовао договор те путем брзе поште послао робу која је била предмет размјене на тражену адресу након чега му се Д.Ђ. више није јављала нити је послала договорену замјену. Осумњичена је на овај начин за себе прибавила противправну имовинску корист у износу од око 600,00 КМ, док је оштећеном за исти износ нанијела материјалну штету.

Полицијски службеници Полицијске станице Теслић од лица Д.Ђ. одузели су торбу и јакну и исте су враћене власнику.

Центар јавне безбједности Добој апелује на грађане да максимално буду опрезни приликом пословања путем интернета и позива све грађане који су били оштећени на овакав или сличан начин да поднесу пријаву најближој полицијској станици или бесплатним позивом на 122.