Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Похвале

Жалбе

на рад полицијског службеника


← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

ЦЈБ Приједор реализовао регионалну акцију контроле учесника у саобраћају у односу возач - пјешак

| Приједор | Понедељак, 20. март 2017.

Полицијски службеници Центра јавне безбједности Приједор су у временском периоду од 15.03. до 17.03.2017.године спровели регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају, са посебним акцентом на контролу прекршаја возача према пјешацима, као и прекршаја пјешака приликом учествовања у саобраћају. Акција је спроведена у наставку реализације планске контроле учесника саобраћаја са циљем заштите школске дјеце у саобраћају.

Активности контроле усмјерене су на сагледавање стања безбједности школске дјеце на путу до школских установа на подручју Центра јавне безбједности Приједор, те упознавање учесника у саобраћају са измјенама и допунама Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

Током наведене акције укупно је контролисан 281 возач и 41 пјешак. Полицијски службеници су уочили и евидентирали 185 прекршаја, од чега су за 148 возача и 37 пјешака изречене новчане казне. Већина прекршаја почињених од санкционисаних возача односила се на непропуштање пјешака на обиљеженим пјешачким прелазима, а код пјешака највећи број санкционисаних учесника је због преласка коловоза мимо уређеног и обиљеженог пјешачког прелаза.

Акције полицијских службеника Центра јавне безбједности Приједор усмјерене на заштиту најмлађих учесника у саобраћају биће континуирано спровођене током цијеле школске године.

Поново апелујемо на возаче да кретање својих возила прилагоде потребама дјеце на путу, а родитеље подсјећамо да су и они одговорни за безбједно кретање дјеце у саобраћају.