Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Потписани уговори са 37 кадета VI класе за основну полицијску обуку за САЈ

| Бања Лука | Понедељак, 20. март 2017.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач данас је у просторијама Управе за полицијску обуку присуствовао потписивању уговора о регулисању међусобних права и обавеза са кадетима VI класе полицијске обуке на Полицијској академији за Специјалну антитерористичку јединицу МУП-а.

Овом приликом министар Лукач је рекао да ће бити настављено попуњавање Специјалне антитерористичке јединице полиције и најавио нови конкурс за пријем кадета на Полицијску академију.

Начелник Управе за полицијску обуку Миле Шикман саопштио је да је за обуку изабрано 37 кадета, од више од 250 пријављених кандидата.

Кадет Душан Бубуљ изразио је задовољство због пријема на полицијску обуку и спремност да се суочи са изазовима који се налазе пред њим.

Полицијску обуку кадети похађају у три фазе. Прва фаза подразумијева теоријску и ситуациону наставу; у другој фази одвија се стручно оспособљавање, тј. приправнички стаж, а потом се у трећој фази, након што успјешно положе стручни испит, кадети распоређују у Специјалну антитерористичку јединицу, гдје се одвија обука за полицајца специјалисту.