Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Лишени слободе због нарушавања јавног реда и мира

| Србац | Понедељак, 17. април 2017.

Полицијској станици Србац, 17.04.2017. године око 04,05 часова, пријављено је да у пекари у Српцу, непозната мушка лица у видно алкохолисаном стању нарушавају јавни ред и мир виком и галамом.

На лице мјеста изашли су полицијски службеници гдје су затекли С.Н. (1995) и М.Ђ. (1996), из Српца и установили да лица нарушавају јавни ред и мир виком и галамом, а да лице М.Ђ. пријети физичким нападом радници пекаре.

Након наређења полицијских службеника да престану са нарушавањем јавног реда и мира, лица су се оглушила, након чега су лишена слободе уз употребу средстава силе, а извршеним алкотестирањем утврђено је присуство алкохола у организму. 

Полицијски службеници ће након комплетирања предмета, против С.Н. поднијети  извјештај о прекршају по Закону о јавном реду и миру и то из члана 7. (Свађа, вика, вриска и непристојно понашање) и 24. (Ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција), а против лица М.Ђ. из члана 7. (Свађа, вика, вриска и непристојно понашање), 11. (Угрожавање безбједности пријетњом напада на живот, тијело или имовину) и 24. (Ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција).