Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Похвале

Жалбе

на рад полицијског службеника


← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На подручју града Добоја пронађена и одузета дрога и муниција

| Добој | Четвртак, 20. април 2017.

Полицијски службеници Полицијске станице Добој 2, на основу наредбе Основног суда Добој, 19.04.2017. године, на подучју града Добоја извршили су претрес куће и помоћних просторија које као члан домаћинства користи С.Н., приликом чега је пронађена и одузета опојна дрога, индијска конопља и муниција.

Приликом претреса куће пронађен је и одузет новчаник у коме су се налазила три смотуљка од алу-фолије у којим се налазила бијела прашкаста материја која по својим морфолошким особинама асоцира на опојну дрогу „амфетамин спид“, укупне тежине 3,4373 грама, као и једна пластична ампула унутар које се налазило више сјеменки индијске  конопље, те двије оригинално упаковане таблете медицинске дроге. Пронађено је и одузето седам стабљика индијске конопље висине од 14-50 цм, као и остаци сасушене зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „марихуану“, укупне тежине 2,0026 грама. Такође су пронађени и изузети предмети који могу послужити за конзумирање опојне дроге (једна пвц врећица и импровизована цјевчица начињена од папира са остацима бијеле прашкасте материје која асоцира на опојну дрогу „амфетамин спид“), оквир за аутоматску пушку са 30 припадајућих метака, један метак за војну пушку и два патрона за ловачку пушку.

Над С.Н. је извршена криминалистичка обрада. По документовању Окружном јавном тужилаштву против С.Н. биће поднесен извјештај о почињеном криивчном дјелу „Неовлашћена производња и промет опојних дрога“ и „Недозвољена  производња и промет оружја или експлозивних материја“.

Наведене активности проведене су уз сагласност Окружног јавног тужилаштва Добој, а на основу претходно прикупљених оперативних сазнања да наведено лице врши узгој индијске конопље и производњу опојне дроге.