Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Матуранкиња под дејством алкохола изазвала саобраћајну незгоду

| Бијељина | Петак, 19. мај 2017.

На простору хиподрома у бијељинском насељу  Обријежи, 18.05.2017. године око 14,50 часова догодила се саобраћајне незгода са лакшим тјелесним повредама. У саобраћајној незгоди учествовало је возило марке „Fiat“ којим је управљала матуранкиња Т.Д.(1998) из Бијељине  која је остварила контакт са пјешаком М.И. Повређена М.И. задобила је лакше тјелесне повреда  које су констатоване у Медицинском центру Бијељина.

Приликом алкотестирања  утврђено је, да је Т.Д. возилом управљала под утицајем алкохола у организму од 0,88 г/кг и прије стицања права на управљање.

Поред констатног апела наше Управе и присуства  полицијских службеника који обезбјеђују наведене прославе, настављен је негативни тренд понашања матураната.

Од стране припадника полиције матуранити су  санкционисани због вожње под дејством алкохола, управљања моторним возилом прије стицања права на управљање, управљање са нерегистрованим возилима, вожња мотоцикла без заштитне кациге и сл. прекршаји.

С обзиром да наши матурати вечерас прослављају другарско вече, још једном аплеујемо на младе да не управљају моторним возилима под дејством алкохола и да својим понашањем не нарушавају стање безбједности.