Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Расвјетљена три кривична дјела „Тешка крађа“

| Бања Лука | Петак, 19. мај 2017.

Полицијски службеници Полицијске станице Бања Лука – Лaуш, 18.05.2017. године, у наставку акције кодног назива „Флатрон“ лишили су слободе Џ.Б. (1989) из Бања Луке, а због сумње да је у претходном периоду извршио више кривичних дјела „Тешка крађа“.

Наиме, лице се сумњичи да је од јанура 2016. године па до априла мјесеца 2017. године на подручју које оперативно покрива Полицијска станица Бања Лука-Лауш починио два кривична дјела „Тешка крађа“, као и једно кривично дјело „Тешка крађа“ на подручју које оперативно покрива Полицијска станица Бања Лука-Центар.

Осумњичени је кривична дјела за која се сумњичи починио на начин што је уз употребу физичке снаге и подесног алата дјеловао на улазна врата или прозоре породичних кућа одакле је отуђивао разне предмете (злато, новац, намјештај и сл.), чиме је причинио материјалну штету у износу од око 8.000,00 КМ.

            Након завршене криминалистичке обраде, а по налогу дежурног окружног јавног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, лице је отпуштено на слободу, а у редовној процедури слиједи подношење извјештаја за почињена кривична дјела.