Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На подручју Градишке расвијетљене тешке крађе, штета 10.000 КМ

| Градишка | Петак, 19. мај 2017.

Полицијски службеници Одјељења криминалистичке полиције Полицијске управе Градишка, радећи на расвјетљавању имовинских кривичних дјела,  лишили су слободе три лица за које постоји сумња да су у мјесецу априлу и мају текуће године на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка починили више имовинских кривичних дјела, и то два лица са подручја Градишке С.Б. (1992) и Њ.К. (1989) и једно лице са подручја општине Србац В.Ђ. (1952).

У току испитивања, дошло се до сазнања да су наведени починили четири кривична дјела Тешке крађе“ на штету физичких и правних лица, чиме је причињена материјална штета око 10.000 КМ.

Кривична дјела суизвршена употребом физичке снаге и подесног алата на прозор или балконска врата или бушењем цилиндра браве на улазним вратима, након чега су улазили у унтрашњост објекта одакле су отуђивали новац и разне друге предмете.

На основу наредбе Основног суда Градишка, извршен је претерс куће и пратећих објеката које користе наведена лица, којом приликом су пронађени и одузетипредмети (метална шипка-пајсер, мобилни телефони, разне вресте алата и др.), који се могу довести у везу са извршењем наведених кривичних дјела, а могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Након испитивања, лица су отпуштена на слободу, а по комплетирању и документовању предмета надлежном тужилаштву биће достављен извјештај о почињеним кривичним дјелима.

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка настављају са предузимањем мјера и радњиа у циљу  расвјетљавања и других кривичних дјела против имовине, а за које се сумња да су извршила наведена лица.