Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Швицарски држављанин у Приједору покушао извршити разбојништво, отуђити возило, а потом и торбу са новцем

| Приједор | Сриједа, 12. јул 2017.

Полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Приједор, дана 10.07.2017.године, лишили су слободе лице П.Б. из Швицарске, због постојања основа сумње да је истог дана покушао починити кривична дјела Разбојништво“ на штету лица Т.Ш.  и  „Тешка крађа“ на штету лица А.А. из Приједора.

Током криминалистичке обраде утврђено је да је осумњичени дана 10.07.2017. године око 17,00 часова дошао до киоска у Приједору, гдје је држећи руку испод мајице и пријетњом употребе ватреног оружја, на енглеском језику од раднице киоска Т.Ш. тражио новац. Пошто радница новац није предала упозоравајући га да ће позвати полицију, осумњичени се, не отуђивши ништа, удаљио са лица мјеста.

Истог дана око 18,30 часова, осумњени је на паркинг простору једног угоститељског објекта у Приједору ушао у незакључано возило марке „Golf VI власништво лица А.А. из Приједора, ком приликом је, покушавајући ставити возило  у погон, оштетио и покидао електро каблове испод управљача. Како му стављање возила у погон није успјело, осумњичени је из унутрашњости возила отуђио торбицу у којој се налазио новац, путна исправа и мобилни телефон, али је прије напуштања возила спријечен од стране власника.

Након завршене криминалистичке обраде, лице П.Б. је уз извјештај о почињеним кривичним дјелима „Тешка крађа“ у покушају и „Разбојништво“ у покушају предато у надлежност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Приједор, те ће за лице бити постављен приједлог за притвор, јер се ради о држављанину Швицарске.