Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Пронађено 5,3 грама опојне дроге хероин

| Мркоњић Град | Сриједа, 30. август 2017.

Полицијски службеници Полицијске станице Језеро, 29.08.2017. године, око 18,00 часова, у улици Ново насеље, општина Језеро, извршили су контролу  путничког моторног возила „Toyota“ којим је управљало лице Е.Б. (1969) из Санског Моста са којим се у возилу као сапутник налазио М.Х. (1978) из Бања Луке. Приликом контроле и провјере лица   утврђено је да се ради о лицима која су склона вршењу кривичних дјела Неовлашћена производња и промет опојних дрога“.
У циљу прикупљања доказа у вези извршења кривичног дјела Неовлашћена производња и промет опојних дрога“ полицијски службеници Одјељења криминалистичке полиције Полицијске управе Мркоњић Град у сарадњи са полицијским службеницима Полицијске станице Језеро на основу усмене наредбе Основног суда у Мркоњић Граду, извршили су претрес лица Е.Б. и М.Х. и возила које су користили. Том приликом пронађено је и одузето једно паковање у алуминијској фолији смеђе прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу хероин укупне бруто масе 5,3 грама, двије таблете „Suboxone“ 8 милиграма у оригиналном алуминијском паковању као и двије алуминијске фолије са траговима сагорјеле супстанце смеђе боје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу хероин.
Због сумње да су наведена лица извршила кривично дјело „Неовлашћена производња и промет опојних дрога“, иста су лишена слободе и извршена је криминалистичка обрада.
О свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се осумњичени након завршене криминалистичке обраде отпусте на слободу, а да се по комплетирању предмета у редовној процедури достави извјештај за
почињено кривично дјело.