Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Почиње школска година - возачи опрезно

| Источно Сарајво | Четвртак, 31. август 2017.

У оквиру републичке акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“, поводом почетка нове школске године, полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево реализоваће низ превентивних активности усмјерених на заштиту дјеце.
Циљ ове акције која се проводи током мјесеца септембра, јесте да се заштите све структуре учесника у саобраћају, посебно дјеца предшколског и школског узраста, те подигне безбједност саобраћаја на што већи ниво. Полицијски службеници ће вршити појачану контролу саобраћаја, с акцентом на брзину,  у зонама школских установа, као и путних комуникација којима се креће већи број ученика. Акција подразумијева и организовање едукативних предавања у школама на тему безбједног и правилног учешћа пјешака у саобраћају, посебно дјеце која први пут самостално учествују у саобраћају.
Полицијска управа апелује на возаче да возе крајње опрезно и смање брзину кретања својих возила, поготову када се налазе у близини школских објеката како би заштитили дјецу у саобраћају, а посебно оне најмлађе.