Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У Фочи одржан „Форум за безбједност“ поводом почетка школске године

| Фоча | Четвртак, 31. август 2017.

У Фочи је 30.08.2017. године са почетком у 09,00 часова у сали за састанке Општине Фоча, одржана сједница Општинског  Форум за безбједност гдје су поред полицијских службеника Полицијске управе Фоча присуствовали представници општине, општинских институција, ватрогасне јединице и цивилне заштите, Шумског газдинства, директори основних и средње школе и представници мјесних заједница.
Циљ форума је да се пред почетак школске године укаже на мјере које треба предузети како би се обезбједио сигуран одлазак дјеце у школу. Полицијски службеници ће у мјесецу септембру поводом почетка школске 2017/2018 године посебну пажњу усмјерити на сигурност дјеце у саобраћају те предузети планиране активности, едукације и постављањем саобраћајне сигнализације на критичним мјестима. На одржаном Форуму за безбједност сви присутни субјекти су усагласили заједничке активности, како би се одржао постигнут нио безбједности и предузеле све мјере и активности да се заштите најмлађи учесници у саобраћају.
Полицијски службеници  ће поводом акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“ реализовати више активности  те ће се и појачати присуство полицијских службеника у близини школских установа као и на путним правцима којима ће се кретати већи број дјеце школског узрасата, а гдје нема постављених тротоара као ни вертикалне и хоризонталне сигнализације, као и санкционисању возача који се недозовљено паркирају на мјестима гдје постоји забрана  у зони школа. У наредном периоду планиране активности ће се предузимати у сарадњи са Ауто-мото друштвом Фоча, као и формирањем школских саобраћајних патрола.
Полицијска управа Фоча апелује на возаче да прилагоде брзину  кретања возила потребама дјеце на путу, нарочито када су у близини школских установа, а  да родитељи својим позитивним примјером утичу на формирање позитивних ставова код ђака, а нарочито код ђака првака.