Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Министар Лукач поводом почетка школске године посјетио ОШ „Милош Црњански“ у Бањалуци

| Бања Лука | Четвртак, 31. август 2017.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач је током данашње посјете Основној школи „Милош Црњански“ у бањалучком насељу Петрићевац, истакао да су заштита и безбједност дјеце на првом мјесту, те апеловао на возаче да с посебим опрезом возе у близини школа.

Министар је подсјетио да је кампања “Заштитимо дјецу у саобраћају“, коју МУП спроводи, показала одличне резултате на заштити и безбједности дјеце у саобраћају, те да ће бити настављена у наредном периоду.

„У близини школа има довољно саобраћајних знакова који возаче упозоравају на опрез, али је потребно обратити више пажње на дјецу које ће сада бити пуно више на улицама”, изјавио је министар.

Директорица Основне школе „Милош Црњански“ Весна Бањац је захвалила министру Лукачу што је присуствовао данашњој приредби, коју су старији ученици приредили за првачиће.

Она је рекла је да су у ову образовну установу ове године уписана 83 првачића, док у централну школу иде 785 ученика, а у подручном одјељењу у насељу Мотике иде 53 ученика, те додала да је све спремно за почетак нове школске године.

Акција МУП-а Српске Заштитимо дјецу у саобраћају реализује се с циљем повећање степена безбједности дјеце у саобраћају, имајући у виду да је њихово присуство далеко веће на улицама са почетком школске године.

У оквиру акције полицијски службеници ће обићи све школе како би се утврдила најбоља рјешења и најбезбједније трасе кретања група ученика из приградских насеља и из дијелова града у којима нема школа, а биће иницирано и постављање пјешачких баријера за спречавање директног изласка дјеце на коловоз, те санкционисано непрописно паркирање у зонама школа и пјешачких прелаза.

У првој половини септембра, у сарадњи са директорима и педагозима школа, за најмлађе ученике биће организована предавања о теми безбједног и правилног учешћа пјешака и бициклиста у саобраћају.