Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лице лишено слободе због угрожавања сигурности

| Мркоњић Град | Сриједа, 11. октобар 2017.

Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град 10.10.2017. године, око 16,30 часова, лишили су слободе лице које се скривало од полицијских службеника, а ради се о лицу Д.В. (1992) из Републике Аустрије због постојања основа сумње да је извршило кривично дјело „Угрожавање сигурности“ и починио прекршаје по Закону о јавном реду и миру „Свађа, вика, вриска и непристојно понашање“ и „Вријеђање“. Осумњичено лице је иначе повратник у чињењу прекршаја, које је у протеклом периоду имало и забрану уласка од годину дана у Босну и Херцеговину.
Наиме, полицијски службеници Полицијске станице Рибник 07.10.2017. године, око 02,10 часова,  поступили су по запримљеној пријави да је дошло до нарушавања јавног реда и мира лупањем флаша и вријеђањем гостију од стране једног лица у угоститељском објекту у мјесту Чађавица, општина Рибник. Доласком на лице мјеста полицијски службеници утврдили су да је јавни ред и мир нарушио Д.В. који се прије доласка полицијских службеника удаљио са лица мјеста.
Такође, полицијски службеници Полицијске станице Мркоњић Град 08.10.2017. године, око 12,15 часова, запримили су пријаву од оштећене да јој је Д.В. пришао у кафе бару у улици Светог Саве, у Мркоњић Граду, и том приликом јој пријетио, након чега је напустио локал и наставио да јој путем мобилног телефона шаље пријетеће поруке.
О свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се по комплетирању предмета у редовној процедури достави извјештај за почињено кривично дјело „Угрожавање сигурности“, а надлежном суду поднесе Захтјев за покретање прекршајног поступка за почињене прекршаје.