Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Поднесен извјештај зa почињенo кривично дјело „Фалсификовање исправе“

| Зворник | Четвртак, 12. октобар 2017.

Полицијски службеници Полицијске станице Братунац, поднијели су Окружном јавном тужилаштву Бијељина, извјештај о почињеном кривичном дјелу „Фалсификовање исправе“ против лица О.И. (1962) из Братунца.
Наиме, полицијски службеници су 17.08.2017. године, обављајући редовне послове и задатке, зауставили и контролисали путнички аутомобил марке „Golf“, на коме су се налазиле швајцарске регистарске ознаке, који је власништво лица О.И. (1962), а којим је у моменту контроле управљао четрдесетдвогодишњи мушкарац. Извршеним увидом у документа, утврђено је да је наведено возило одјављено за Швајцарску као и да су оригиналне таблице са возила враћене. Обзиром да су се приликом контроле и заустављања возила на истом налазиле таблице, а увидом у документа је утврђено да су исте враћене, постојао је основ сумње да су наведене таблице фалсификоване.
О свему наведеном обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина који је наложио да се изврши потребно вјештачење, те да се у зависности од резултата вјештачења поступак оконча.
На основу извршених вјештачења регистарских таблица, утврђено је да исте нису оригиналне, односно да су кривотворене, због чега је против лица О.И. (1962) из Братунца поднијет извјештај надлежном тужилаштву, због постојања основа сумње да је починио кривично дјело „Фалсификовање исправе“.
Овом приликом подсјећамо грађане да уколико је њихова регистарска таблица украдена, изгубљена, оштећена или нису јасно видљиве регистарске ознаке, то пријаве полицији да би се спровео управни поступак издавања нових регистарских таблица јер у противном, израда нелегалних регистарских таблица представља кривично дјело.