Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Злоупотреба службеног положаја или овлашћења

| Добој | Уторак, 31. октобар 2017.

Полицијска станица Теслић, 27.10.2017. године, Окружном јавном тужилаштву Добој поднијела је извјештај  о извршеном кривичном дјелу против З.Ф. из Добоја, због основа сумње да је извршио кривично дјело „Злоупотреба службеног положаја или овлашћења“.
За пријављеног З.Ф. постоји основ сумње да је као одговорно лице у привредном друштву у Телићу, у циљу стицања противправне имовинске користи  другом правном лицу из Теслића, искористио свој положај и овлашћење на начин да је у децембру 2015. године потписао  уговор о закупу, којим се закупац обавезује да до 01.09.2016. године изврши одређену санацију у објекту и ван објекта. Пријављени З.Ф., иако је знао да није сачињен записник о извршеним уговореним радовима и да исти нису извршени, поступио је супротно уговору и анексу уговора којим је утврђена цијена закупа, и прихватио  рачун закупца на име санације у  износу од 26.000,00 КМ, који износ је умањио од износа утврђене закупнине.
Лице З.Х. је предузећу закупцу прибавило противправну имовинску корист у износу од 26.000,00 КМ, а за исти износ причинило је материјалну штету привредном друштву из Теслића.