Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Отуђеним возилом из Велике Кладуше извршио напад на полицијске службенике у Новом Граду

| Нови Град | Четвртак, 30. новембар 2017.

Полицијској станици Нови Град, дана 29.11.2017.године око 17,30 часова, пријављено је да је на магистралном путу Приједор-Нови Град, уочено возило марке „Golf 4“ које је отуђено на подручју Велике Кладуше.
Након запримљене пријаве, на магистралном путу у Новом Граду, полицијски службеници су покушали извршити заустављање возила, међутим, возач је, без заустављања, наставио кретање, угрозивши безбједност полицијског службеника. Доласком у улицу Бранка Ћопића у Новом Граду, возач остварује контакт са возилом марке „BMW X5“ које се кретало истом коловозном траком и у истом смјеру, а потом обављајући радњу кретања у назад остварује контакт са обиљеженим службеним возилом Министарства унутрашњих послова Републике Српске, у којем су полицијски службеници пратили наведено возило и возача у циљу заустављања и контроле.
Након остваривања контакта, непознати возач напушта возило и бјежи у непознатом правцу.

Дана 30.11.2017.године, око 07,25 часова, у мјесту Рудице, лишено је слободе лице М.К. (1983) из Велике Кладуше, на основу претходно прибављених сазнања да је управљало горе наведеним возилом.
У току је криминалистичка обрада лица, због постојања основа сумње да је починио кривична дјела „Напад на службено лице у вршењу службене дужности“, „Изазивање опште опасности“ и „Оштећење и одузимање туђе ствари“.

Након завршене криминалистичке обраде, лице ће, уз извјештај о почињеним кривичним дјелима, бити предато у надлежност тужиоцу Окружног јавног тужилаштва Приједор.