Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Успјешно изведена показна вјежба припадника Полицијске управе Добој, Управе за полицијску подршку МУП-а Републике Српске и Пoлицијске станице Брод

| Добој | Четвртак, 30. новембар 2017.

Полицијски службеници Полицијске управе Добој и Управе за полицијску подршку МУП-а Републике Српске, заједно са полицијским службеницима Јединице за подршку ПУ Добој и Полицијске станице Брод, 29.новембра 2017. године,извели су показну вјежбу у циљу провјере спремности пружања адекватног одговора у случају евентуалног угрожавања безбједности инфраструктурних објеката.
Све предузете активности током вјежбе реализоване су веома успјешно, што показује да би припадници Полицијске управе Добој поступили на исти начин и у стварним ситуацијама које би захтјевале овакакав вид ангажовања.
Учесници вјежбе су показали висок степен професионализма и спремности за обављање задатака, те потребу сарадње и координације како у међусобном раду учесника, тако и са грађанима.
Начелник Полицијске управе Дмитар Врачар изразио је задовољство одржаном вјежбом која има за циљ да покаже спремност Полицијске управе у случају пријетње терористичког напада на објекат критичне инфраструктуре, у овом случају Рафинерија нафте Брод, те је нагласио да су њеном реализацијом полицијски службеници показали спремност и способност да одговоре на овакву ситуацију.
Заједно са полицијским службеницима у показној вјежби учествовали су и Служба хитне помоћи Дома здравља Брод, као и радници обезбјеђења и ватрогасне јединице Рафинерије нафте Брод, у чијем кругу је и изведена показна вјежба.