Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Идентификовано лице које је извршило провалу у дјечије обданиште у Добоју

| Добој | Четвртак, 07. децембар 2017.

Полицијска станица Добој 1, 06.12.2017. године, Окружном јавном тужилаштву Добој поднијела је извјештај о извршеном кривичном дјелу против А.Т. са подручја општине Тешањ, ФБиХ, због основа сумње да je извршиo кривично дјело „Тешка крађа“и против М.С. и Ф.Р. обојица из Добоја, због основа сумње да су извршили кривично дјело „Помагање“ и кривично дјело „Прикиривање“ у вези са кривичним дјелом „Тешка крађа“. За Ф.Р. постоји и основ сумње да је извршио кривично дјело „Неовлашћена производња и промет опојних дрога“ и кривично дјело „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.
За пријављеног А.Т. постоји основ сумње да је 13/14.11.2017. године извршио провалу у Јавну установу дјечије
обданиште „Мајке Југовић“ у Добоју, одакле је отуђио пет телевизора и новац у износу од 140 КМ, након чега је отуђене предмете заједно са другопријављеним и трећепријављеним пренио у стан који користи М.С..

На основу наредбе Основног суда Добој, 16.11.2017. године, извршен је претрес стана којег користи М.С. приликом чега су пронађена четири отуђена телевизора који ће бити враћени оштећеном. Претресом који је извршен 18.11.2017. године, у кући коју користи  Ф.Р.  пронађена је пластична кутијица и пластична врећица са  зеленом биљом материјом која асоцира на опојну дрогу „марихуану“, укупне тежине од 40,503 грама; један смотуљак исте зелене биљне материје, укупне тежине 1,009 грама; пластична врећица са бијелом прашкастом материјом која асоцира на опојну дрогу „спид“, укупне тежине од 2,079 грама и пластична врећица у којој се налазило 7 таблета синтетичке дроге екстази. Током претреса пронађен је један оквир за аутоматску пушку и наставак за тромблон.