Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

А.К. лишен слободе због крађе возила

| Бијељина | Петак, 29. децембар 2017.

Полицијска станица Бијељина, 29.12.2017. године запримила је пријаву да је у току ноћи 28./29. Децембар, у периоду од 23,00 до 06,15 часова, са паркинга у Бијељини, отуђено путничко возило марке Golf 2.
Оперативним радом на терену од стране полицијских службеника Полицијске станице Бијељина 2, 29.12.2017. године, око 08,00 часова, у Бијељинипронађено је отуђеновозило.
Полицијски службеници лишили су слободе лице А.К. из Бијељине који се доводи у везу са извршењем овог кривичног дјела. Тренутно је над лицем лишеним слободе у току криминалистичка обрада, након чега слиједи извјештај надлежном тужилаштву.
Напоменули  бисмо да је лице А.К. вишеструки повратник у извршењу кривичних дјела против имовине.
У периоду од 2012.године до мјесеца јуна 2017. године, кад је постао пунољетан,полицијски службеници тужилаштву су поднијели преко 50 извјештаја о постојању основа сумње да је исто лице починило кривична дјела против имовине.
Издвојили би да је лице А.К. карактеристично по томе што отуђује путничка  моторна возила старије генерације у којима се налазе кључеви за стартовање возила, те на тај начин је у протеклом временском периоду отуђило више путничких моторних возила на подручју Бијељине, која су пронађена и враћена власницима. 
Апелујемо на грађане да поведу рачуна о безбједности својих возила и да кључеве за стартовање истих не остављају у возилима.