Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На подручју ПУ Зворник контрола мјерења брзине кретања возила уз помоћ савременог радарског система

| Зворник | Петак, 12. јануар 2018.

Обавјештавамо грађане да ће се од 14.01. до 31.01.2018. године на путевима које оперативно покрива Полицијска управа Зворник, вршити контрола брзине кретања возила путем радарског система „Ramer 10“. Овај систем подразумјева евидентирање брзине без присуства полицијских службеника и без заустављања возача.
Напомињемо да наведени радарски систем евидентира брзину на обе саобраћајне траке, како у дневним тако и у ноћним условима саобраћаја. Mобилни радарски систем ради и по киши, снијегу, али и ноћу. Уређај истовремено региструје више возила у прекршају и омогућава контролу различитих ограничења за различите категорије возила.
Битно је напоменути да уређај посједује меморију на коју полицијски службеник не може да утиче, чиме се елиминише могућност корупције.
Возачима који су починили прекршај евидентиран радарским системом „Ramer 10“, обавјештење о учињеном прекршају доставља се на пријављену адресу пребивалишта.
У току 2017. године, на подручју Полицијске управе Зворник евидентиране су 554 саобраћајне незгоде. Од укупног броја евидентираних незгода, неприлагођена брзина је била узрок у 204 саобраћајне незгоде, односно 36,82 %.
Полицијска управаЗворник апелује на возаче моторних возила да поштују саобраћајне прописе, нарочито оне који се односе на ограничења брзине кретања возила, како не би угрозили своје, али и животе других учесника у саобраћају.