Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Поступање у случају саобраћајне незгоде, симулација у Лакташима

| Бања Лука | Сриједа, 31. јануар 2018.

Полицијски службеници Полицијске станице Лакташи су ,31.01.2018. године, на паркинг простору у Лакташима, заједно са Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске, Ауто-мото савезом Републике Српске, Добровољним ватрогасним друштвом, општинском огранизацијом Црвеног крста и Службом хитне помоћи у Лакташима, приказали поступање у случају саобраћајне незгоде.
Наведена симулација поступања у случају саобраћајне незгоде, која обухвата координирану активност наведених служби, уједно је и сјећање на жртве које су настрадале у саобраћајним незгодама и скретање пажње на потенцијални ризик и могућности откањања ризика за учеснике у саобраћају.
На подручју Полицијске станице Лакташи у 2017. години догодило се 440 саобраћајних незгода у којима је 11 лица смртно страдало, 28 тешко повријеђено, а 144 лакше повријеђено.
Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука ће и у наредном периоду предузимати превентивне и репресивне мјере и радње са циљем побољшања свеукупног стања у области безбједности саобраћаја.