Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Лишен слободе због спречавања службеног лица у вршењу службене радње

| Градишка | Сриједа, 07. фебруар 2018.

Полицијски службеници Полицијске станице Нова Топола, 06.02.2018. године, лишили су слободе лице Д.П. (1991) из Градишке, због почињеног кривичног дјела „Спречавање службеног лица у вршењу службене радње“.
Наиме, 06.02.2018. године, око 00,05 часова, Полицијској станици Нова Топола, пријављено је да је у угоститељском објекту, у мјесту Душаново, општина Градишка, дошло до нарушавања јавног реда и мира, вријеђањем раднице угоститељског објекта, од стране Д.П. Поступајући по запримљеној пријави, полицијски службеник издао је законско наређење на које се Д.П. оглушио, те рукама одгурнуо полицијског службеника.
Приликом вршења претреса лица лишеног слободе, пронађена је суха биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану (бруто масе 0,37 грама).
Полицијском службенику указана је љекарска помоћ у Служби хитне помоћи у Градишци, којом приликом су констатоване тјелесне повреде.
О наведеном догађају обавијештен је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука који је наложио да се осумњичени по саслушању отпусти на слободу, а по комплетирању и документовању предмета слиједи подношење извјештаја за почињено кривично дјело „Спречавање служвбеног лица у вршењу службене радње“, као и захтјева за покретање прекршајног поступка због почињених прекрашаја по члану 4. Закона о производњи и промету опојних дрога и члану 8. Закона о јавном реду и миру Републике Српске (вријеђање).
Полицијска управа Градишка осуђује сваки вид насилничког понашања и напада на полицијске службенике и позива грађане да се уздрже од оваквих или сличних понашања.