Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Преваром и изнудом преко друштвене мреже остварио противправну имовинску корист

| Добој | Сриједа, 14. фебруар 2018.

Полицијска управа Добој, 13.02.2018. године, Окружном јавном тужилаштву Добој поднијела је извјештај о извршеном кривичном дјелу  против З.А. из Зворника, због основа сумње да је извршио кривично дјело „Превара“ и кривично дјело „Изнуда“.
За пријављеног З.А. постоји основ сумње да је у другој половини 2017. године, преко друштвене мреже „Facebook“ ступио у контакт са оштећеним лицем са подручја града Добоја,  лажно му се представио и почео размјењивати поруке ради ступања у брак, након чега је оштећеног навео да уплати одређени износ новца ради упознавања те заједничког одласка у иностранство. Послије одређеног времена са различиих профила и уз различите пријетње, лице З.А. је од оштећеног  тражило да уплати још новца (на банкарски рачун и путем поште на име З.А.), што је исти и учинио, те је у више наврата уплатио новац у износу од 11.894,70 КМ.
Полицијски службеници полицијске управе Добој у сарадњи са полицијским службенциим ПУ Зворник, 12.02.2018. године, на основу наредбе Основног суда Зворник, извршили су претрес стана и других просторија, као и путничког возила које користи З.А., приликом чега су пронађени и одузети мобилни телефони, преносни рачунари, СИМ картице, новац у различитим валутама као и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку. Полицијски службеници ПУ Зворник
су12.02.2018. године, лице З.А. лишили слободе и предали  у надлежност Полицијске управе Добој.          
Након завршене криминалистичке обраде лице З.А
. је 13.02.2018. године, уз извјештај о извршеном кривичном дјелу предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Добоју.