Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Министар Лукач о актуелним темама у МУП-у Републике Српске

| Бања Лука | Сриједа, 14. фебруар 2018.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач је на данашњој прес конференцији изјавио да је МУП Републике Српске добио сагласност од свих надлежних институција на нивоу БиХ за набавку 2.500 пушака за полицијске службенике, те да ће набавка коштати 960.000 долара.
Министар Лукач је рекао да полицијски службеници, у складу са законом, имају право на кратко и дуго наоружање, те да су до сада користили један број пушака које су остале из протеклог рата, што је неадекватно оружје за полицијску намјену. Такође је истакао да се у набавку пушака кренуло у складу са планом и програмом рада МУП-а Републике Српске, а да ће пушке бити купљене од фабрике „Застава“ из Крагујевца.
Овом приликом, министар Лукач је такође истакао да ће екипа америчких специјалаца ускоро почети обуку 43 припадника Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Републике Српске.
Осврћући се на питања у вези са Центром за обуку, министар Лукач је нагласио да ће он бити отворен за Дан полиције, да је до сада у њега уложено 6,5 милиона КМ и да је планирано да се у овој години  издвоји још три милиона КМ за опремање Центра, као и за криминалистичко-технички центар. Такође је планирано да у Центру за обуку буду смјештени припадници САЈ-а и јединице за подршку, као и одређене управе МУП-а Републике Српске.