Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

За викенд у Фочи рањен двадесетдвогодишњи младић

| Фоча | Понедељак, 12. март 2018.

Полицијски службеници Полицијске управе  Фоча и даље обезбјеђују лице Ш.Д. (1999) из Фоче, које се налази на лијечењу у Универзитетској болници у Фочи, за које постоје основи сумње да је  09.03.2018. године у ул. Светог Николе у Фочи, након крађе вербалне препирке, пуцајући из ватреног оружја нанио прострелну рану  М.М. (1996) из Фоче.
О овом догађају је обавјештен дежурни окружни тужилац Окружној јавног тужилаштва Требиње који је наложио да се предузму све мјере и радње на расветљавању и документовању кривичног дјела Изазивање опште опасности и Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.
Наиме,полицијски службеници су поступајући  по запримљеној пријави  лице Ш.Д. које је пронађено са видним повредама главе, превезли у Дом здравља у Фочи гдје су затекли лице М.М. са прострелном раном у предјелу десне ноге. Оба лица су одбијала сарадњу  са полицијским службеницима, а иста су у полицијској  пратњи превежена на даље лијечење у Универзитетску болницу у Фочи.  Оперативним радом и прегледом терена  пронађено је  ватрено оружје-војничка пушка, из  које се сумња да је Ш.Д. пуцао те нанио прострелну рану  М.М.
Након комплетирања предмета надлежном тужилаштву  против деветнаестогодишњака из Фоче Ш.Д. биће поднесен Извјештај о почињеном кривичном дјелу за поменута кривична дјела.