Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Стање безбједности оцјењено као „добро“

| Требиње | Уторак, 13. март 2018.

Полицијска управа Требиње је данас, 13. марта 2018. године, одржала конференцију за медије на којој је начелник Полицијске управе Требиње, Жарко Лакета представио најзначајније резултате за два мјесеца 2018. године, стављајући акценат на кривично дјело „Недозвољена трговина“ и „Неовлашћена производња и промет опојних дрога“.
Начелник је навео да је евидентирано 
20 лица која су починила кривично дјело „Недозвољена трговина“, а којима је укупно одузето 60.607 паклица цигарета, чија се малопродајна тржишна вриједност процјењује на око 190.000 КМ. Истакао је рад Полицијске станице Требиње и Полицијске станице Невесиње које имају највеће појединачне заплијене.
У наставку конференције начелник је истакао резултат Полицијске станице Берковићи: „Када је у питању кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојне дроге“ евидентирано је једно у Општини Берковићи, при чему су полицијски службеници од лица које је држављанин Републике Црне Горе одузели 6,750 килограма опојне дроге марихуане. Такође бих истакао да полицијски службеници Полицијске управе Требиње активно раде на сузбијању уличне продаје опојне дроге при чему су за два мјесеца 2018. године евидентирана 24 прекршаја из области злоупотребе опојних дрога.“
Оно што је у претходном периоду најављивано као једна од будућих активности јесте и оперативно-тактична мјера и радња – рација. Ова мјера је већ дала резултат када су полицијски службеници 02/03. марта у два угоститељска објекта пронашли шест најлонских замотуљака са различитим опојним дрогама. У пет се налазила бијела, прашкаста материја која својим карактеристикама асоцира на опојну дрогу кокаин (око 7 грама), а у једном је била материја која својим морфолошким карактеристима асоцира на опојну дрогу спид.