Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Од 12. априла на подручју Полицијске управе Бања Лука уређај за мјерење брзине кретања „Дуал“

| Бања Лука | Четвртак, 12. април 2018.

Обавијештавамо грађане да је од  12. априла  до 06. маја 2018. године на путевима које су у оперативној надлежности Полицијске управе Бања Лука радарска контрола путем система „Дуал“. Овај систем подразумјева евидентирање брзине без присуства полицијских службеника и без заустављања возача.
Наведени радарски систем евидентира брзину на обе саобраћајне траке, како у дневним тако и у ноћним условима саобраћаја. Уређај истовремено детектује више возила у прекршају и омогућава контролу различитих ограничења за различите категорије возила.
Битно је напоменути да уређај посједује меморију на коју полицајац не може да утиче, чиме се елиминише могућност корупције.
Возачима који су починили прекршај евидентиран „Дуал“ радаром, обавјештење о учињеном прекршају доставља се на пријављену адресу пребивалишта.
Полицијска управа Бања Лука апелује на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе, нарочито она која се односе на ограничења брзине кретања возила, да одговорним понашањем заштите себе а и друге учеснике у саобраћају.