Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На подручју ПУ Добој спроведена регионална акција „Појас“

| Добој | Понедељак, 16. април 2018.

Полицијска управа Добој је у временском периоду од 26. до 31. марта 2018. године, спровела регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на коришћење безбједносног појаса у возилима.
Од укупно контролисаних 1080 учесника у саобраћају, због некоришћења сигурносног појаса од стране возача, сувозача и путника у возилу,полицијски службеници ПУ Добој издали су укупно 258 прекршајних налога.
Анализирајући проблематику употребе средстава пасивне заштите у возилу, на подручју Полицијске управе Добој током протекле године полицијски службеници су редовно усмјеравани на акције контроле ове врсте прекршаја а што је довело до задовољавајућих резултата када је у питању сигурност учесника у саобраћају. У току 2017. године број смртно страдалих лица у саобраћајним незгодама смањен је за 30,4%, док је број лица са задобијеним тешким тјелесним повредама смањен за 1,1%.
Безбједносни појас као један од битнијих елемената пасивне заштите у возилима, у значајној мјери утиче на смањење броја и тежину задобијених повреда возача и путника.
Полицијска управа Добој апелује на све учеснике у саобраћају да користе безбједносни појас, како би своју безбједност подигли на што виши ниво.