Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

За два дана санкционисана 62 возача због управљања возилом под дејством алкохола

| Зворник | Понедељак, 30. април 2018.

На подручју Полицијске управе Зворник, од 27. до 29. априла, реализована је регионална акција појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на контролу присуства алкохола у организму.
Током наведене акције, полицијски службеници Полицијске управе Зворник су контролисали 401 учесника у саобраћају, од којих је 146 санкционисано. Од укупног броја контролисаних, 343 учесника су подвргнута контроли присуства алкохола у организму, од чега је код 62 возача и два пјешака утврђено присуство алкохола у организму.
Код седам (7) возача утврђено је присуство алкохола преко 1,5 g/kg, који су лишени слободе и задржани до истрежњења или опоравка. Поред тога, евидентирана су и 84 остала прекршаја.
У циљу повећања степена безбједности саобраћаја на подручју ПУ Зворник, сличне акције биће проведене и у наредном периоду.
Полицијска управа Зворник апелује на возаче моторних возила да поштују законске одредбе, прилагођавају вожњу условима на коловозу, да не почињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола  и тако заштите себе, али и друге учеснике у саобраћају.