Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Припадници МУП-а Републике Српске трчали полумаратон у Бањалуци

| Бања Лука | Понедељак, 14. мај 2018.

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске учествовали су на Четвртом бањалучком полумаратону одржаном у суботу, 12. маја ове године. Подршку ипокровитељство полумаратонцима запосленим у Министарству пружила је иМрежа жена МУП-а Републике Српске.

Више припадника Министарства, како из Бањалуке, тако и из других градова Републике Српске, показало је завидну физичку спрему, те успјешно истрчало 21,1 км улицама Бањалуке.

У полумаратонској трци учествовало је око 2.000 учесника, а у цијелој овој спортској манифестацији учествовало је око 7.000 учесника из више од 20 земаља свијета.

Поред великог броја туриста, на улице је изашао и велики бројграђана Бањалуке да испрате полумаратонску трку.

Цијела ова спортска манифестација протекла је без инцидената.  

Ове године полумаратонска стаза обухватила је веће подручје Града, те је Град брже него претходних година био поново отворен за саобраћај.

Бањалучки полумаратон од ове године је диоRun&More Weekendфестивала који је у Бањалуци трајао од 11. до 13. маја, а отворен је предајом бакље мира организаторима полумаратона. На овај начин иБања Лука се придружила глобалној штафетној Трци мира, основаној 1988. године, која је до сада прешла око 650.000 km,путујући кроз 150 земаља свијета, а бакљу је носило више милиона људи.