Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Превентивне активности Полицијске управе Приједор поводом матурских забава

| Приједор | Уторак, 15. мај 2018.

Предузимајући планске превентивне активности полицијски службеници Полицијске управе Приједор, поводом организовања обиљежавања матурских забава ученика завршних разреда основних и средњих школа, остварили су потребне контакте са наставним особљем и инспекцијским органима са циљем превенције појава које би биле од утицаја на стање безбједности ученика и само одвијање матурских забава.
У просторијама Полицијске управе Приједор од стране начелника Сектора полиције одржан је радни састанак са предсједницима Актива директора основних и средњих школа са подручја града Приједора, те представницима инспекцијских служби Градске управе града Приједор. На састанку су договорене заједничке активности полицијских службеника и образованих установа, у  циљу безбједних активности ученика завршних разреда средњих и основних школа који ће у наредном периоду дефиловати кроз град и организовати матурске забаве.
Предсједницима Актива директора основних и средњих школауказано је на потребу блaговремених пријава организованих окупљања, као и организацијa школских излета ради циљаних контрола полицијских службеника. Посебно су наглашене обавезе школских установа као организатора јавних скупова и организованог превоза ученика на школске излете.
Представницима инспeкцијских служби наглашене су потребе интезивније контроле из њихове надлежности у погледу продаје и конзумирања алкохолних пића.
Идентичне активности реализовале су и планиралесве полицијске станице из састава Полицијске управе Приједор, које су извршиле све потребне припремне мјере и радње, заједно са школским установама ради одржавања безбједних матурских прослава.
Полицијска управа Приједор апелује на матуранте, наставно особље и родитеље дасви предузму потребне мјере да у наредном периоду не долази до значајнијих нарушавања јавног реда и мира, нарушавања здравственог стања или дешавања саобраћајних незгода као посљедице прекомјерног конзумирања алкохола.
Полицијска управа Приједор појачаће присуство полицијских службеника на мјестима окупљања матураната са циљем контроле, како би прославе матура протекле без нежељених безбједносних појава.