Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Започете активности поводом матурских забава на подручју Полицијске управе Бања Лука

| Бања Лука | Сриједа, 16. мај 2018.

С обзиром да се ближи крај школске године и да су матуранти средњих школа у овом мјесецу започели са организовањем прослава на јавним мјестима, Полицијска управа Бања Лука и полицијске станице у саставу Управе предузимају одређене превентивне активности како би матурска славља протекла без инцидената. У склопу наведених активности, одржни су састанци руководних радника Управе са директорима средњих школа.
Током  сарадње са представницима просвјетних установа у свим школама на подручју Управе, указано је на неопходност провођења планских и координисаних активности у вези обезбјеђења предстојећих матурских забава као и свечаног дефилеа матураната градским улицама.
Руководни радници свих полицијских станица у надлежности Управе, почели су са превентивним активностима и провођењем мјера и радњи које укључују остваривање непосредне сарадње са директорима и педагозима средњих школа, тржишним и просвјетним инспекторима, те комуналном полицијом, а све у циљу да се матурске забаве реализују на најбољи могући начин.
Имајући у виду искуства из претходних година, Полицијска управа Бања Лука, апелује на матуранте да се уздрже од свих видова непримјерног понашања које чини обиљежја кривичног дјела или прекршаја, јер ће у супротном бити санкционисани у складу са
законом.