Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Полицијски службеници Полицијске управе Добој предузимају низ превентивних активности у циљу безбједних одржавања матурских прослава

| Добој | Сриједа, 16. мај 2018.

У циљу спречавања евентуалних инцидетата током и након матурских забава које организују ученици завршних разреда средњих школа, полицијски службеници Полицијскестанице Добој 1, у мају мјесецу текуће године организовали су низ предавања, те су извршили све потребне припремне радње ради безбједних одржавања матурских прослава.
Током предавања ученицима је скренута пажња се током матурских забава суздрже од понашања која би могла довести до нарушавања јавног реда и мира, упутили су их на могуће посљедице прекомјерног конзумирања алкохола, те им је посебно скренута пажња да у случају конзумирања алкохола не почињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола.
Полицијски службеници Полицијске управе Добој  настоје да превентивним дјеловањем спријече могуће деструктивне појаве и друштвено неприхватљива понашања појединаца.

Полицијска управа Добој  апелује на родитеље да разговарају са дјецом да се током матурских забава суздрже од друштвено неприхватљивог понашања која би могла довести до нарушавања јавног реда и мира, те да их упуте на могуће последице прекомјерног конзумирања алкохола, те да уколико је то могуће обезбједе превоз матураната који због умора или могућег конзумирања алкохола, неће бити у стању безбједно управљати возилом.
Сличне активности организовале су и остале полицијске станице из састава Полицијске управе Добој, које су извршиле све потребне припремне радње ради безбједног и достајанственог одржавања матурских прослава.
Током одржавања матурских забава биће обезбјеђено појачано присуство полицијских службеника на мјестима окупљања матураната
, гдје ће се такође вршити контрола свих учесника у саобраћају како би матурска славља протекла без инцидената.