Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Представник МУП-а на регионалној радионици у Букурешту на тему „Статистичке евиденције кривчног правосуђа о сајбер криминалу и електронским доказима”

| Бања Лука | Сриједа, 16. мај 2018.

Представник Министарства унутрашњих послова Републике Српске учествовао је 14. и 15. маја 2018. године у Букурешту на дводневној регионалној радионици на тему Статистичке евиденције кривчног правосуђа о сајбер криминалу и електронским доказима”, која је реализована у оквиру  пројекта iProceeds.

Представник МУП-а је овом приликом презентовао надлежност Министарства у погледу вођења  статистика за високотехнолошки криминалитет, те истакао да Одјељење за високотехнолоски криминалитет обједињује све податке за полицијске управе на подручју Републике Српске и да се исти користе при изради Стратегије за борбу против сајбер криминала Републике Српске.

Такође, истакао је да је Министарство опредјељено да додатно усавршава своје припаднике у погледу унапређења методологије рада и пркупљања електронских доказа, те да је посебно значајна размјена података са правосудним институцијама, CERT-ом и приватним сектором.

Такође, iProceeds пројекат финансира Канцеларија Савјета Европе. Ријеч је о регионалном пројекту чија имплементација је намјењена за државе региона, као  и за БиХ.