Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Расвијетљена Тешка крађа

| Мркоњић Град | Петак, 01. јун 2018.

Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град, 31.05.2018. године, око 20,30 часова, оперативним радом пронашли су и лишили слободе лице С.Д. (1987) из Мркоњић Града осумњичено да је у периодуод 21.05.2018. године до 25.05.2018. године извршило кривично дјело Тешка крађа.
Наиме, лице се сумњичи да је кривично дјело извршило на начин да је ушло у породичну кућу и помоћни објекат, приватно власништво, у мјесту Подрашница, општина Мркоњић Град, одакле је отуђило ручни тример, моторну пилу и косилицу. Након сазнања да је извршено кривично дјело, полицијски службеници Одјељења криминалистичке полиције, Полицијске управе Мркоњић Град су извршили увиђај на лицу мјеста, а на основу оперативног рада на терену, прикупљених информација и трагова са лица мјеста дошли су до сазнања да је извршилац наведеног кривичног дјела С.Д. из Мркоњић Града.Овом приликом оштећеном је причињена је материјална штета  у износу од око 1.000,00 КМ. Отуђени предмети су пронађени и биће враћен власнику.
О свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се осумњичени након завршене криминалистичке обраде отпусти на слободу, а да се по комплетирању предмета у редовној процедури достави извјештај за кривично дјело „Тешка крађа“
.