Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Више лица лишено слободе због напада на полицијске службеникe

| Градишка | Петак, 01. јун 2018.

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка предузимају потребне мјере и радње у циљу расвјетљавања свих околности запримљене пријавеод 01.06.2018. године, нарушавање јавног реда и мира у угоститељском објекту у улици Драгоје Лукића у Градишци. У наведеном је више лица физички напало полицијске службенике, те им нанијело тјелесне повреде, а оштећено је и службено возило.
Два полицисјка службеника задобила су тјелесне повреде, те им је помоћ указана у Служби хитне помоћи у Градишци.
Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, због сумње да су починили кривично дјело ,,Спречавање службеног лица у вршењу службене радње“ лишила су слободе за сада седам лица и то: Д.С. (1994), Б.Н. (1987), Д.Г. (1995), О.Г. (1996), Р.В. (1998), М.Р. (1999) и Љ.К. (1985)  сви из Градишке, као и лица Д.К. (1999) и Ж.С. (1987) оба из Градишке због почињеног прекршаја по члану 24. Закона о јавном реду и миру (Ометање државних органа у вршењу јавних функција).
Два лица и то И.Б. (1999) и Б.Ђ. (1999), обје из Градишке, уручивањем прекршајних налога санкционисане су због почињеног прекршаја  по члану 7. Закона о јавном реду и миру Републике Српске (Свађа, вика, вриска и непристојно понашање).
О наведеном догађају обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука и дежурни судија за прекршаје Основног суда у Градишци,а преузимају се мјере и радње са циљем идентификовања и других лица која би семогла довести у везу са поменутим.
Овакви и слични примјери су показатељи високог ризика којем су свакодневно изложени полицијски службеници током обављања редовних послова и задатака из своје надлежности, а прилог томе говори и чињеница да је током 2017. године на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, по овој области евидентирано 26 напада, спречавања и ометања полицијских службеника у вршењу службених радњи.