Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Представљени нови планови и програми специјалистичких обука за полицијске службенике

| Бања Лука | Петак, 01. јун 2018.

Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум јуче је присуствовао презентацији нових наставних планова и програма специјалистичких обука и стручног усавршавања.
Представљени су нови наставни планови и програми специјалистичких обука међународне полицијске сарадње и енглеског језика, као и аналитичког праћења и извјештавања и наставни план и програм семинара Супротстављање корупцији и јачање интегритета полицијских службеника.
Поред презентације нових наставних планова и програма презентована је и методологија израде наставних планова и програма према Европском квалификацијком оквиру с циљем да образовање припрема припаднике Министарства за успјешан одговор на све послове и задатке у њиховој надлежности.
Министарство унутрашњих послова Републике Српске путем Управе за полицијску обуку у претходном периоду значајно је радило на побољшању специјалистичке обуке и стручног усавршавања припадника Министарства: сачињен је Каталог обука 2018, инициране су нове специјалистичке обуке, као и семинари, ревидиран је одређени број наставних планова и програма, те су донесени нови наставни планови и програми.