Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Лишено слободе лице због почињених кривичних дјела „Напад на службено лице у вршењу службене дужности“ и „Спречавање службеног лица у вршењу службене радње“

| Зворник | Уторак, 12. јун 2018.


Полицијски службеници Полицијске станице Зворник, 11.06.2018. године око 16,00 часова, лишили су слободе С.Ј. из Зворника, због постојања сумње да је починио кривична дјела Напад на службено лице у вршењу службене дужности“ и „Спречавање службеног лица у вршењу службене радње“.

Наиме, полицијски службеници су, поступајућипо запримљеној пријави да лице С.Ј. упућује пријетње пријавитељки, изашли на лице мјеста и затекли осумњиченог испред стана пријавитељке, који је наставио са упућивањем пријетњи испољавајући агресивно понашање према полицијским службеницима, усљед чега је физички напао полицијске службенике.

Том приликом, један полицијски службеник је задобио тјелесне повреде након чега му је указана љекарска помоћ у Општој болници Зворник.

О наведеном догађају обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина. Полицијски службеници настављају са предузимањем мјера и радњи у циљу комплетирања и документовања предмета, након чега ће надлежном тужилаштву бити поднесен извјештај за почињена кривична дјела.

Полицијска управаЗворник осуђује сваки вид насилничког понашања и напада на полицијске службенике и позива грађане да се уздрже од оваквих или сличних понашања.