Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Расвијетљено кривично дјело „Убиство“

| Приједор | Уторак, 12. јун 2018.


На ванредној конференцији за новинаре коју су у просторијама полицијске управе Приједор у присуству главног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Приједор Младена Митровића одржали начелник Управе Далибор Иванић, начелник Сектора криминалистичке полиције Горан Микановић, презентовани су резултати предузетих мјера и радњи на расвјетљавању кривичног дјела „Убиство“, извршеног дана 09.06.2018. године, у мјесту Диздарлије, општина Козарска Дубица.

Начелник Иванић је навео да су полицијски службеници Полицијске управе Приједор, под надзором Окружног јавног тужилаштва Приједор а у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске, предузели више оперативно тактичких и истражних мјера и радњи с циљем расвјетљавања кривичног дјела „Убиство“, које је извршено дана 09.06.2018. године, у мјесту Диздарлије, општина Козарска Дубица, ком приликом је лице иницијала М.Т. лишено живота. Он је истакао да је на основу свих предузетих мјера и радњи, због постојања основа сумње да је извршило кривично дјело „Убиство“ лица иницијала М.Т. дана 11.06.2018. године, у мјесту Диздарлије, слободе лишено лице Б.П. (1990) из Диздарлија.

Овим путем, он је истакао да је досадашња сарадња са Окружним јавним тужилаштвом Приједор, била на веома високом нивоу, а која је настављена и у текућем периоду, што је резултирало расвјетљавањем и овог тешког кривичног дјела.

Начелник Микановић је навео да је на основу прикупљених материјалних и личних доказа и обавјештења, те на основу криминалистичке обраде осумњиченог лица утврђено, да је дана 09.06.2018. године, око 08,30 часова, у мјесту Диздарлије, лице Б.П. употребом ватреног оружја-аутоматске пушке лишило живота лице М.Т. чиме је починио кривично дјело „Убиство“. У току дана осумњичено лице Б.П. ће уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предато у надлежност поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва Приједор, на даље поступање.

Главни тужилац Митровићје навео да је од формирања Окружног јавног тужилаштва Приједор, са припадницима Полицијске управе Приједор, успостављена изузетна сарадња, која је, између осталог, резултирала расвјетљавањем овог веома тешког кривичног дјела. Он је поменуо и рад на многим другим предметима у области криминалитета,  што ће и у наредном периоду бити случај. Овим путем он је подсјетио да је Окружно јавно тужилаштво формирано 01.06.2017. године, те да су од формирања постигнути значајни заједнички резултати на унапријеђењу безбједносне ситуације на подручју приједорске регије. Такође је навео да је било потребно формирање овакве правосудне институције, што је значајно утицало на већу безбједност свих грађана, те се на основу досадашњих резултата рада показало оправданим.