Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Представљен нови број часописа „Безбједност, полиција, грађани“

| Бања Лука | Четвртак, 21. јун 2018.

У Управи за полицијску обуку Министарства унутрашњих послова Републике Српске, данас, 21. јуна 2018. године, представљен је нови број теоријско-стручни часопис „Безбједност, полиција, грађани“, у којем су презентоване актуелне теме из безбједности, полиције, криминалистике и других диспциплина значајних за полицијски рад.

Начелник Управе за полицијску обуку Миле Шикман рекао је да су у овом часопису анализиране актуелне теме и догађаји, те да је часопис уређен по научним и стручним стандардима. Он је навео да је у овом броју објављено шест научних, четири стручна рада, један приказ те да су то теме углавном везане за тероризам и његово сузбијање, организовани криминал, проблематику опојних дрога, сузбијање корупције, а обрађене су и друге темаме као што су односи са јавношћу те заштита свједока.

Начелник Шикман је истакао да је овај часопис од велике користи за све полицијске службенике и да ће бити упућен у све полицијске управе у МУП-у Републике Српске као и друге институције. Он је додао да су у библиографији у овом броју побројани сви радови који су објављени у периоду 2011. до 2017. године.

       
Промоцији су присуствовали аутори радова, декан Факултета безбједносних наука, доц. др Предраг Ћеранић са сарадницима, као и  проф. др Андреја Савић и и доц. др Станимир Ђукић, представници Факултета за дипломатију и безбедност из Београда.

Подсјећамо да је ово 41. број часописа „Безбједност, полиција, грађани“ који излази у континуитету, два пута годишње од 2005. године и до сада је у њима обрађено више од 700 реферата.