Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Извршеним дјелима причинили штету у износу од око 50.460,00 КМ

| Бања Лука | Петак, 22. јун 2018.


Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, 20.05.2018. године, Окружном јавном тужилаштву Бања Лука, поднијели су извјештај против бањалучана, С.П.(1980) и М.М.(1980) због сумње да заједно извршили три кривична дјело „Злоупотреба службеног положаја или овлашћења, а затим С.П. самостално два кривична дјела „Злоупотреба службеног положаја или овлашћења“ и М.М. кривично дјело „Фалсификовање исправе“, чиме су причинили материјалну штету у износу од око 50.460,00 КМ друштву из Бање Луке.  

Наиме, С.П. се сумњичи да је обављајући послове одговорног лица друштва из Бање Луке, у времену од 2013. до 2018. године, прекорачио границе својих овлашћења и без сагласности трећег члана Скупштине друштва, сачинио и потписао више анекса уговора за продужење рокова за враћање бескаматних појамница које су дате М.М.

С.П. се сумњичи да је омогућио М.М. да не плаћа закуп пословног простора које је требао плаћати друштву из Бање Луке, као и да не плаћа услуге књиговодства, чиме су заједно причинили штету друштву. Такође, С.П. се сумњичи да је М.М. за наводна заступања према трећим лицима у име друштва, исплатио фактуре у којима није наведен правни посао, већ наводно правно савјетовање или послови уопште нису реализовани.  

С.П. се такође сумњичи да је са са благајне и рачуна друштва чији је директор, платио трошкове регистрације и оснивања друга два друштва чији је оснивач и власник, те плаћао трошкове угоститељских услуга, иако није имао право на трошкове репрезентације.

М.М. се сумњичи да је као сувласник и адвокат за заступање трећих лица у име друштва из Бање Луке, сачинио више фактура неистинитог садржаја за наводно правно савјетовање, које је и испоставио друштву и на основу којих му је исплаћено.