Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Заштитимо имовину у сезони годишњих одмора

| Мркоњић Град | Сриједа, 27. јун 2018.


Полицијска управа Мркоњић Град апелује на грађане да, имајући у виду да је почела сезона годишњих одмора, предузму одговарајуће мјере како би се заштитили од насилних упада у станове и крађe имовине.

С обзиром да су љетни  мјесеци већ наступили,  вријеме када већина грађана одлази из својих домова ради кориштења годишњег одмора и када се стварају услови за вршење провала у станове, желимо да скренемо пажњу да свако од вас, на одређен начин може да учествује у спречавању таквих активности криминогених лица.

Уколико путујете на годишњи одмор обавијестите своје комшије (рођаке) о томе како би обратили више пажње на вашу имовину. Не спуштајте ролетне до краја и не остављајте прозоре и балконска врата отворене, осигурајте додатно браве уколико сте у могућности, а кључеве стана, гараже и других објеката не остављајте испод отирача, у саксијама, обући и слично. Такође, савјетујемо да новац и накит повјерите банци или ближој родбини на чување.

Апелујемо посебено на грађане да не остављају поруке (статусе) и фотографије на друштвеним мрежама и другим јавним мјестима о свом одсуству и локацијама.

Поштовани грађани, ово су само неки од савјета којих би се требали придржавати јер спречавање вршења кривичних дјела је одговорност свих и зато уочавајте кретање сумњивих непознатих лица и возила у близини вашег стана, куће и паркинг простора и у случају да вам је нешто сумњиво, одмах обавијестите полицију позивом, који може бити и анониман, на бесплатан број 122.