Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током претреса пронађено оружје које је отуђено извршењем кривичних дјела против имовине

| Зворник | Петак, 29. јун 2018.

Полицијски службеници Полицијске станице Зворник су предузимајући мјере и радње из своје надлежности, које су за циљ имале расвјетљавање кривичних дјела против имовине, идентификовали лица Р.Д. (1973) и А.С. (1957), оба са подручја града Зворника, код којих је пронађено оружје које је отуђено извршењем кривичних дјела против имовине као и оружје чије држање грађанима није дозвољено.
На основу наредбе Основног суда Зворник, уз претходну сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бијељина, 28.06.2018. године, полицијски службеници су извршили претрес на четири локације на подручју Зворника, приликом чега је у објектима које користе лица Р.Д. и А.С. пронађена ловачка пушка која је отуђена приликом извршења кривичног дјела „Крађа“ као и ручни бацач.
Након комплетирања и документовања предмета, против лица Р.Д. слиједи подношење извјештаја за почињено кривично дјело „Крађа“, док ће против лица А.С. надлежном тужилаштву бити достављен извјештај због почињених кривичних дјела „Крађа“ и „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.